MeMeme

Søg
Close this search box.

mememe

Søg
Close this search box.
Flytte sammen med en ven? Undgå fælderne - husk Låsesmed.dk kan hjælpe med nøgle

Flytte sammen med en ven? Undgå fælderne, når du flytter ind med en ven

At bo sammen med en eller flere venner har mange fordele. Nogle tanker kan dog opstå, når det kommer til at leve under samme tag som dine venner.

For mange yngre mennesker er tanken om at flytte sammen med en ven fristende. Boligmangel er en årsag. Økonomien er anderledes, hvis du kan dele huslejen, bliver det naturligvis en mindre udgift, og du kan bruge penge på flere sjove ting.

Mange unge har også en vane at bo sammen med andre. Måske har de delt værelse med søskende. Måske har du delt lejlighed i udlandet.

For at det skal være så smertefrit som muligt at leve sammen, er det vigtigt at sætte regler for, hvordan man kan leve sammen, både her og nu, og på længere sigt.

Lige som at flytte sammen med en partner

Ligesom når man flytter sammen med en partner, er det godt at tale igennem betingelserne for at bo sammen. Hvordan bliver det sent, hvis en af ​​jer i en periode ønsker at flytte et andet sted, studere i udlandet eller bo et andet sted på grund af arbejde? Hvad gør du, hvis nogen vil flytte helt? Det kan være godt at tale igennem alle de mulige scenarier, så det ikke kommer som et chok senere. Begge skal være forberedt på, hvordan du vil håndtere situationen, og hvad aftalen mellem dig gælder.

Selvom du tror, ​​at alle mulige problemer vil blive løst – du er venner – kan der være konflikter, du ikke har tænkt på før. Hvordan er det for eksempel, hvis lejligheden har forskellige størrelser?

Det kan være godt ikke at gå ud fra, at I begge vil have det største værelse, siger autoriseret psykolog Veronika Palm. Når den er på plads, får måske en af ​​jer en fornemmelse af det lille værelse, og så bliver problemet løst. Men hvis du kæmper om det store værelse, kan du trække lod, eller hvis en af ​​jer har mulighed for at betale lidt ekstra husleje for at få det. Så kan det føles mindre uretfærdigt.

Et andet potentielt konfliktområde er, at der er forskelle mellem, hvordan man ser på private sfærer og ejendele.

Det er måske rimeligt, at man vil låne nogle ting af hinanden, når man bor sammen, siger Veronika. Hvis dine ting derimod ender eller ødelægges, er det klart, at du bliver frustreret. Så er det vigtigt at bringe det frem, så vrede ikke spirer. For eksempel er det en god løsning at have et fælles madbudget for bestemte varer.

En ændret civilstand kan også ændre stemningen og den dynamik, der tidligere var indlysende.

Hvis din værelseskammerat pludselig møder en partner, der ofte er sammen med dig, kan det påvirke, hvor meget du kan slappe af i dit eget hjem. Det er godt at diskutere med din ven tidligt, hvor meget hendes partner kan være hjemme hos dig, og på hvilken måde de derefter kan socialisere. Det kan også vække følelser i dig at se din ven super forelsket, hvis du selv længes efter et forhold. Det kan gøre dig trist og jaloux. Derefter skal du arbejde med det, så det ikke gør dig ubehageligt at se de to sammen.

3 tips, når du flytter sammen med en ven


Sæt klare betingelser for, hvad der gælder i forskellige scenarier.
Enig om, hvor grænsen til privatliv går. Vær tydelig om, hvilke ting du er bange for og ikke kan lide at låne.
Indstil en “exit -strategi” fra begyndelsen. Selvom det kan virke fjernt, er det vigtigt at beslutte, hvad der gælder, når man flytter fra hinanden?

Måske har du brug for at kopiere en nøgle hvis du flytter sammen med en ved. En lokal låsesmed kan hjælpe med det. Låsesmed.dk i København findes i elle bydele klik på din bydel:

Flytte sammen med en ven? Undgå fælderne - husk Låsesmed.dk kan hjælpe med nøgle
Flytte sammen med en ven? Undgå fælderne – husk Låsesmed.dk kan hjælpe med nøgle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lignende artikler